neděle 6. března 2011

Horké nudle do jedenáctice...

5. 3. 2011 - Kadaň, Orfeum
     O sobotním večeru, čili včera, navštívili opět Horkýže Slíže Kadaň, tentokrát v rámci turné V dobrej viere tour u příležitosti vydání alba písniček z let 2001-2011 V dobrej viere. Spolu s nimi  v Orfeu vystoupili i kokoti, či přesněji Cocotte Minute.
     Tentokrát bylo vyprodáno, stejně jako předchozího dne ve Varech. Kokoti čeřili vzduch asi hodinu, od čtvrt na devět. Po chvilce klidu, kdy se většina přítomných šla vymočit nebo si namočit hrdlo, jsme se v klídku a poklidu dostali dopředu, pravda až moc. Neuvědomili jsme si, že není praktické mít na pokraji kotle kovové tyče pod nohama, leda tak pro zlomení nohy.
     Výzdoba sálu se po odchodu kokotů změnila. Na zdi uprostřed podia se objevil velký plakát Nie radšej knihu... velmi jsme zalitovali, že jsme si žádnou knihu nevzali, i když jsme chtěli, a tudíž jsme si v první řadě pod podiem, kde jsme se nečekaně o přestávce ocitli, nemohli číst. Jak postupně přibylo lidí, ustoupili jsme z první řady trošku dál až k těm zatraceně nebezbečným tyčím (vrrrr). Působením kotle jsme se pro jistotu vzdálili od těchto nebezpečných kovových hadů a přenechali jejich krocení na starosti radši někomu jinému.
     Slížáci přišli přestrojeni; Kuko za nějakou arabskou zakuklenou ženu, Doktor byl za žida, Vandel byl za budhistu a Sabotér? ... ten mi nějak unikl pohledu, myslim ale, že se ani nepřestrojoval XD...
     Po pár písničkách se převlíkli do normálu.
    Hráli písničky jako vždy, osvědčené hitovky... začali Brdokokama, pokračovali přes My fucking brother, Listok na Mars, Cigarety, Frankie Doparoma, Liza a Wendy, Ukaz tu tvoju zoo,  Shangaj Cola, Sex po telefóne, Maštaĺ, Holandska, Silny refren, A ja sprosta, ... až skončili jako tradičně s přídavkem u Rnb Soul. Před koncem koncíku zahráli i slibovanou novou písňu, ale nevim o čem byla, nerozumněla jsem jim XD.
     V rámci jejich koncertu se rozdávali i věcičky, první byla velká padesátka, kterou z malý vyčaroval Kuko díky kouzelné černé skříňce, pak se ještě rozdávali, no, rozhazovali Shangaj Coli, jedna letěla přímo na mě... ale bylo tam mnoho dalších coli-chtivých lidí a já ještě k tomu neumim chytat XD... aspoň, že s náma v taxíku dotyčný chytač jel a nechal nás plechovku alespoň ošmatlat.
     Během písničky Ukaž tu tvoju zoo byla přinesena na podium Anna Há. Kuko o ní po písničce procítěným hlasem prohlásil, že je zlatá. Chudák Anna, ta asi nemá lehkej plastovej život v týhle grupě XD. Taky se Kuko pochlubil trapasem, co se jim stal v Bratislavě, kdy prý prohlásil: "kdo neskáče není Čech", napravila to prej věta: "v Praze to fungovalo..."
     Odchováni předchozími koncerty jsme věděli, že Rnb Soulem koncert končí a další přivolávání nemá smysl. Elegantně jsme se proto prosmýkli zmatenými koncertovými návštěvníky a šli si do šatny pro věci, téměř nikdo tam nebyl... (v Mostě mi stačilo hodinové čekání na věci z šatny...)
     Přivolaným taxíkem jsme za 40,- jeli do Klacíkova.

     celkové hodnocení: Koncert se povedl a bus přijel na čas, asi si vzal mé život autobusů ohrožující hrozby ke kovovému srdci.

foto, video příloha (kvalita naprd jako vždy :D)
Kokoti, je tam s nima i Kuko:
Slížáci:

My fucking brother

Ukaž tu tvoju zoo (je tam Anna XD)

Mám v p... na lehátku

Rnb Soul

a nakonec úchyláčci XD

historie:
3. 12. 2010 - České Budějovice, Sportovní hala Stromovka >>

24. 11. 2010 - Praha, Tesla aréna, 4v1 >>

24. 7. 2010 - Kadaň, Vysmáté léto

7. 5. 2010 - Brno, Majáles

7. 3. 2009 - Kadaň, Orfeum (+ Prohrála v kartách)

18. 10. 2008 - Most, Medúza (+ HC3)

21. 6. 2008 - Krušovice, festival

8. 2. 2008 - Kadaň, Orfeum (+ Prohrála v kartách)

19. 10. 2007 - Most, Medúza (+ Vypsaná fixa)

9. 12. 2006 - Kadaň, Orfeum (+ Vypsaná fixa)

2 komentáře: