pátek 10. března 2017

Dva roky poté

     Uvažovala jsem, je to s podivem, ale je to tak. Uvažovala jsem o tom, že to tady zruším. Ale jedno štěně mě nahlodalo.

      Asi to tady nezruším. Možná někdy, občas, mě popadne psací nálada a co pak.

   Kopírovala jsem si veškeré své výlevy od počátku věků do wordíku. Přitom jsem si vcelku podrobně zmapovala 5 let svého života. Zajímavé to bylo a jsem dost ráda, že jsem už někde jinde a především už nemusím chodit do školy, kolem které jsem se někdy až hodně zbytečně motala a zamotávala. Ale pravda je, že kdybych to tak nebrala vážně, tak ji asi nedodělám.

      Když jsem v posledním půlroku uvažovala nad tím, co si kde budu hledat za práci, neměla jsem z toho dobrou náladu prýskající do okolí, byla jsem hluboce v zadnici a nerada jsem se tím zabývala. Od října minulého roku jsem nastoupila do 5. semestru magisterského studia. Musela jsem kvůli svým eskapádám jeden semestr opakovat a od října jsem se pustila oficiálně do diplomky (už jsem na ní dělala někdy od srpna ale to není důležité).
     Mým tématem bylo zmapování vývoje zástavby města Kadaně od 19. století do současnosti na základě dostupných mapových podkladů. V bakalářce jsem zpracovávala Vernéřov s Mikulovicemi, dvě sousední zaniklý obce a v diplomce jsem chtěla charakterem na tuto práci navázat. Změnila jsem akoráte vedoucí. No, abych to zkrátila, diplomku jsem do 8. 1. odevzdala a 16. února zakončila studium úspěšným absolvováním státní závěrečné zkoušky. Hm, 1997 jsem nastoupila do 1. třídy a 2017 jsem měla státnice, 20 let... hmmm

     Ale abych se vrátila k tomu hledání práce. Přišel nový rok 2017 a to jsem si slíbila, že od novýho roku se začnu poohlížet po něčem, i když velmi neochotně. Nebyla jsem zas tak pilná. Odpověděla jsem jen na dva inzeráty z oboru, do státnic jsem to víc nechtěla řešit.
    Jeden byl na pozici GIS specialista od společnosti Hrdlička a druhý na kartograf na Mapy.cz. Nedělala jsem si moc velké iluze, že by mě někam vzali, ale co, za pokus se nic nedá. Od Hrdličky mě oslovili jen kvůli zaslání životopisu a dál nic. Ále od Seznamu jsem dostala zanedlouho email, že jsem je zaujala a že se mi ještě ozvou. Ozvali se za pár dní telefonicky. Krátce mě personalistka vyzpovídala ohledně životopisu, jednoho programu a taky platu. Můj požadavek jim přišel vhodný, a tak mě pozvali na 6. 2. od 15.00 na 1. kolo výběrového řízení. Tam jsem se setkala s personalistkou a ta mě seznámila s firmou a různými benefity. Na druhý kolo mě pozvali opět telefonicky a zrovna v době, kdy jsem měla zkoušku obhajoby diplomky u vedoucí... Druhého kola jsem se zúčastnila 15. 2. od 13.30 a bylo to opět s personalistkou, ale také s možným budoucím šéfem a ještě jednim týpkem z oddělení mapiček. Měla jsem z toho supr pocit, ukázala jsem jim věci co jsem tvořila, včetně diplomky a oni mě seznámili s tím, co bych dělala.
     Další den jsem měla státnice od jedný, jako poslední. Kolem jedenáctý mi najednou volaj ze Seznamu, jestli prej neruší a jakej jsem měla pocit z toho pohovoru předchozí den... hahaha... vzali mě! A to měli kolem 100 uchazečů na to místo... hmmm... !!! Takže nemusim až do Kobylis, kde bych dělala na katastru, tam berou furt ... maj málo lidí...nebo někam do skladu ... ale jen na Anděl, čtvrt hoďky metrem ze Zličína, hihi :D A to jsem se bála, že s inženýrem skončim jako skladník, muhaha!

     A co jinak? Jinak je fajn :P ... o zítřku na slížáky, hahamu :D

2 komentáře:

  1. Gratuluju k sehnání práce v oboru! :)
    Ty jo, jsem netušila, že Horkýže Slíže už budou teď. Nějak ten čas letí. :D

    OdpovědětVymazat