pátek 28. února 2014

Opět, po osmé

Dobrý večer,
nadešel další sesemesčer.
Je to zcela prosté,
nese označení osmé...

Toliko ke krásné a úchvatné poezii.

Přišly první dny nového semestru, posledního bakalářského a téměř okamžitě jsem vystřízlivě ze svého bláhového přesvědčení, že tento semestr bude z hlediska školních povinností volnější.
Rozvrh není nejnabitější. Pětice cvičení a trojice přednášek, během tří dní. Středa a pátek je volnými dny.
Vypadá to hezky na první pohled, ale na ten druhý už vůbec.

Asi takovým hlavním předmětem by se daly označit Základy fyzikální geodézie. To znamená vypracovávání během semestru seksy úloh a testy.
Dalším trošku hlavnějším předmětem je asi GIS s číslem 2. To je jediný předmět, na který zatim nic nemusíme dělat, ale obávám se, že se i to změní.
Povinné předměty končí Kaprem, nebo-li Kartografickou polygrafií a reprografií. Na cvičení musíme sestavit nějaký skvělý letáček reprezentující náš obor... zatim jsme vyráběli logo. Docela mi to připomněla dávné doby na gymplu a tam vytváření nejrůznějších letáků a nevim čeho... Posléze by měl na řadu přijít text... achjo bduu muset vymyslet a sesmolit, no to se těšim. Budem ho zpracovávat v Latexu... [latech, prej, ale latex zní líp XD].
Pak máme ještě dvojici vymazlených povinně volitelných předmětů. Musim říct, že za celou dobu jsme je neměli vymazlený jako teď, když jako neni zrovna moc času.
Je to Digitální kartografie, kde aktuálně vyrábíme na A4 plán zvoleného města v měřítku 1:10 000. Proč to nemůže být jenom A5 třeba? ... ne prostě to bude ještě děsnýho s tim patlání, co sežere dlouhou dobu na zpracování.
A poslední, druhý povinně zvolený předmět, jsou Kartografické metody výzkumu. Aktuálně smolíme první úlohu, což představuje čtveřici mapových listů 1. vojenského mapování. Tyto mapičky vznikly pro představu tak, že si vzali Müllerovu mapu kreslenou "podle plotu", zvětšili si jí a do ní při cestování po Čechách zakreslovali od oka co viděli. To znamená, že je to přesnost jak stehno. No a naši milí a drazí vyučující se rozhodli, že tuto mapu promění v bezešvou mapu, napojí ty listy k sobě a udělaj jednu mapičku. Nyní jsme ve fázi, kdy se snažíme najít identické body na této seksy mapě 1. vojenskýho mapování a na pozdějších mapách dělaných už měřením v terénu. Musíme určit  souřadnice v realitě a na těch mapovejch listech. Ono to nezní tak hrozivě, ale opravdu hoooodně obtížně se ty body hledaj. Má jich bejt 20-30 na list a já na jednom jich mam 7 a chybu přes 500m :D ... seksy
Pak aby toho nebylo málo, tak budem transformovat asi 5-ti různejma trasformacema - musíme to naprogramovat v matlabu, jak jinak... a pak ani nevim, co s tim budem dělat, něco úchvatnýho asi.
Prostě stručně řečeno děs žeroucí další hromadu času.

Aby toho nebylo maloučko, tak místo toho, aby jsme měli státnice hezky v druhý půlce června, po zkouškovém, tak ho budeme asi nejspíš mít o měsíc dřív, v prvním týdnu zkouškového. Netušim proč, asi chce jet někdo dřív na dovolenou, nechápu. Už vidim, jak budem dodělávat celej semestr, bakalářku a učit se na státnice. Krásné... Nestačí, že nám zavedly státnice (normálně byly součástí obhajoby), oni nám je chtěj dát už na konci května... jo to chci ... do nás ... honem ale ... ať se z toho poserem pořádně... haha..

Na bakalářce jsem taky začla pomalu ale jistě dělat. Získala jsem dokonce tenhle tejden data, který jsem chtěla naskenovat a zacálovala za ně 940,- a to jsem nechtěla mapy celýho katastrálního území, ale jenom zastavěný části obce... Prej mi to z toho projektu škola proplatí, tak doufam... 
Mně se tak děsně nechtěj psát ty desítka stran keců k tomu... ííík íííík, ale asi bych se taky mohla už kouknout po nějakejch podkladech... hmmm hmmm...

Začal novej semestr a já jsem jenom věčně nasraná ze včeho... ó jé XD

Ale občas se i odreagovávam, byla jsem na hokeji na Letný, na druhý třetině zápasu s USA, co jsme krásně projeli ...  a tenhle týden na G++ ... ale nevim no, nějak nebylo moc extrózní, bylo tam tentokrát maloučko lidí a nevim, jak se to rozjelo pozdějc, ale do půl dvanáctý nic moc ...

Teď se asi odsmradím a podívám se na první dílek Vikingů... hňahňa, včera měla premiéru 2. série :D ...

Žádné komentáře:

Okomentovat