středa 30. března 2011

Mr. Nobody

     Opět březnové úterý, opět film z MFF KV 2010... tentokrát už poslední...

Pan Nikdo
Jaco van Dormael
2009

     V roce 2092 je Mars prázdninovým rezortem a Nemo Nobody 117letý muž, který je posledním smrtelníkem v době, kdy díky vědeckým poznatkům už nikdo neumírá. Na smrtelné posteli Nemo vzpomíná na své tři životy, které možná prožil se třemi různými ženami. (oficiální text distributora) csfd


     Toť jako slovo k ději. Nechci nic prozrazovat lidem, co tento velmi zajímavý film ještě neviděli. Můžu říct, že se mohou opravdu těšit na rozpletení tohoto složitého, zamotaného příběhu, kdy většinu času netušíte, o co tam vlastně jde.
     Na začátku skoro dvou a půl hodinového snímku jenom čumíte, teda já jsem čuměla a ty skoky v čase, místě i ději totálně nechápala. Film je velmi propracovaný a postupem času pochopíte, teda začnete chápat, až na samém konci zcela procitnete. Není to jednoduchý film. Je filozoficky zaměřený a hlavní heslo filmu je: CO KDYBY?!
     Pokud patříte mezi lidi, kteří nemají rádi tyto úvahy, není tento film určen Vám. Mě  osobně oslovil, ráda si zafilozofuji o životě. Proto také doporučuji :D.
     Prý je to nejdražší evropský film a opravdu na to vypadá, skvělé zpracování, skvělé herecké výkony, skvělá hudba... někomu může připadat jako vykrádačka, ale který film je v dnešní době originální?!

2 komentáře:

  1. Hmm vypadá to opravdu slibně, sakra už mám tolik filmovejch tipů, chtělo by to taky už něco konečně i zkouknout! :D
    S tim dějem je to podobně zmatený jako Baccano, anebo ještě víc?

    OdpovědětVymazat
  2. no ... nějak tak přibližně podobně ... možná o maličko víc, špatně se to odhaduje XD

    OdpovědětVymazat